GoforWood.info
Direct links to thousands of websites, yours too?

Facebook LinkedIn Twitter Google Plus
MTWTFSS
December 2015
Keep your mouse on a day to see the events on that particular day!
Upcoming events:
 • France: Carrefour du Bois
  (Jun 1 until Jun 3)
 • China: WMF
  (Jun 1 until Jun 4)
 • China: BIFF
  (Jul 1 until Jul 4)
 • Germany: Wood Based Panels Symposium
  (Oct 5 until Oct 7)
 • France: Eurobois
  (Nov 15 until Nov 18)

A nation that destroys its soils destroys itself. Forests are the lungs of our land, purifying the air and giving fresh strength to our people
Franklin D. Roosevelt -
 

10 000 IVAR-hyllor om dagen (.se)

Friday April 20, 2012

Från norrländsk fura till platta paket

På Trädagen 2012 talas det mycket om trenden att bygga höga hus av den svenska råvaran trä. Hedlunda Industrier AB koncentrerar sig dock på färdiga möbler och har bara en enda kund, IKEA. Lagerhyllan Ivar har bidragit till att företaget utvecklats i rask takt.

Jerry Johansson är vd för Hedlunda Industrier AB

 

När Jerry Johansson tar plats på scenen är det fullsatt i seminarielokalen på Norra Latin där Skogsnäringsveckan äger rum. Trädagen arrangeras under Skogsnäringsveckan som i år äger rum den 16-19 april. Bakom Trädagen står Skogsindustrierna, Trä- och Möbelföretagen och Föreningen Svenska Sågverksmän.

10 000 IVAR-hyllor om dagen

Jerry är vd för Hedlunda Industrier AB, ett företag i Lycksele som jobbar med vidareförädling av den norrländska furan till färdiga möbler. Företaget finns i Lycksele och tillverkar sängar, hyllor och limfogsmöbler som soffbord och bänkar. Att tillverka limfogsmöbler är en nyhet sen 2011.

Företagets enda kund är IKEA och deras lagerhylla Ivar har bidragit till att företaget gått från 90 till 200 anställda på kort tid. Företaget producerar idag 10 000 Ivar-hyllor per dag.

Unik råvara

- Vår största konkurrensfördel är råvaran. Om vi jämför med de baltiska länderna kan vi inte konkurrera med till exempel billig arbetskraft men när det gäller råvaran är vi i topp, berättar Jerry.

Hedlunda Industrier AB samarbetar med flera andra företag i regionen, både leverantörer av råvara och underleverantörer till produktionen. Dessutom har man lokala leverantörer av produktionsutrustning. 

Fakta Skogsnäringsveckan

Skogsnäringsveckan är Sveriges viktigaste mötesplats för den svenska skogsindustrin. Den årliga Skogsnäringsveckan inbjuder till dialog och diskussion med de som kan påverka utvecklingen inom skogsindustrin: industriledare, ägare, innovatörer, fackrepresentanter, politiker och miljöspecialister. Under Skogsnäringsveckan 2011 lanserade landsbygdsminister Eskil Erlandsson regeringens vision Skogsriket - med värden för världen.

http://www.regeringen.se/

 

.


Do you have something to announce? Contact us and we may put it on our website!